Adana’da 35 kişi gözaltında

img
ADANA – Adana merkezli 4 ilde yapılan ev baskınlarında aralarında çocuklarında olduğu 35 kişinin gözaltına alındığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuldukları öğrenildi.
 
Adana merkezli Antalya, Niğde ve Mardin'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Gençlik Meclisi üyelerine dönük yapılan ev baskınlarında 7’si çocuk 35 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili yapılan yazı açıklamada; 7’si çocuk 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini ve 7’si çocuk 30 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Başsavcılık, “PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgütsel pankart ve afiş asıp duvarlara yazı yazarak terör örgütünün propagandasını yaptıkları ve örgüt adına yasadışı meşaleli yürüyüş yapma, el yapımı patlayıcı ile havai fişekli saldırı eylemlerinde bulundukları değerlendirilmektedir” diye açıklamada bulundu. Ayrıca başsavcılık, gözaltına alınanlar hakkında 24 saat avukat kısıtlılığı getirdiği bildirildi.
 
Gözaltında bulunan 35 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube’de işlemleri devam ediyor. Gözaltında olanların bazılarının isimleri ise şöyle: Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Yöneticisi Halit Şaşmaz ve Bayram Ektiren, Burhan Erol, Pınar Bozan, Helbest Canel Olgaç, Muhammed Enes Sezgin, Ahmet Ay, Şahin Ayriç, Cigerxin Güven, Serhat Demir, Yasin Çiğdem, Melike Yeşil, Saadet Çelik, Berfin Doğan, Salih Filiztek, Mihriban Kılıç, Doğuş Kanter, Necla Okuducu, Barış Aydın ile soyadları öğrenilemeyen Botan ve Amed.