Derik eski Belediye Eşbaşkanı Erdem tahliye edildi

img

MARDİN - Yerine kayyum atanan Derik eski Belediye Eşbaşkanı Abdulkerim Erdem, 5’i tutuklu 22 kişiyle birlikte yargılandığı davadan tahliye edildi. 

Mardin’de yerine kayyum atanan ve 26 Şubat 2016'dan bu yana tutuklu olan Derik eski Belediye Eşbaşkanı Abdülkerim Erdem'in de aralarında bulunduğu 5’i tutuklu toplam 22 kişinin yargılandığı davanın 9’uncu duruşması Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
Tutuksuz yargılanan isimler duruşmaya katılmazken, Erdem ve diğer tutuklular bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanmayı reddettiği için duruşmaya katılmadı. 
 
1 KİŞİYE TAHLİYE 
 
Duruşmada tutuklu Doğan Özbahçeci hazır edilirken, avukatların da hazır olduğu duruşma yapılan kimlik tespitinin ardından başladı. 
 
İddia makamı, tutuklu 5 kişinin tutukluluk hallerinin devamını talep etti, avukatlar da müvekkillerinin uzun tutukluluk hallerinin dikkate alınarak tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Savunmaların ardından kısa bir ara veren mahkeme, eski Eşbaşkan Erdem’in “uzun tutukluluk halinin göz önünde bulundurularak” tahliyesine, diğer 4 kişinin de, “kuvvetli suç şüphesi” gerekçesiyle  tutukluluk halinin devamına karar verdi.
 
Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 9 Eylül’e erteledi.