'Yasak kararı bizi yıldırmaya yöneliktir'

img
İZMİR - İzmir Valiliği'nin "7'nci İzmir LGBTİ+ Onur Haftası" kapsamında yapılacak tüm etkinlikleri ve yasaklamasına tepki gösteren etkinlik komitesinden Deniz Demirçelik, yasağın kendilerini yıldırma amacı taşıdığını söyledi. 
 
7'nci İzmir LGBTİ+ Onur Haftası 17-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak etkinlikler İzmir Valiliği tarafından yasaklanmıştı. Valilik kararını kınayan 7'nci İzmir LGBTİ+ Onur Haftası etkinlik komitesinden Deniz Demirçelik, heyecan ve emekle planladıkları etkinliklerin yasaklanmasının kendilerini şaşırttığını ve öfkelendirdiğini dile getirdi. Yasaklarla taleplerinin görünürlülüğünü ortadan kaldırma ve kendilerine yönelik yıldırma amacı taşıdığını dile getiren Demirçelik, "Bizim var oluşumuzu yasaklayamazsınız” dedi. 
 
'CİNSELLİK VE CİNSİYET ROLLERİ SORGULANMALI'
 
Bu yıl LGBTİ+ Onur Haftası’nın ana gündemleri akademide LGBTİ+’ların durumu ve cinsiyetçi masallar olduğunu söyleyen Zana Levonyan, “Türkiye’nin giderek yozlaşmakta olan haline baktığımızda, devletin bu tavrını tesadüfi bulmuyoruz. Kadın cinayetlerinin arttığı ve Ensar Vakfı’ndaki seri çocuk tecavüzlerinin ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyerek geçiştirildiği bir ortamda, LGBTİ+’ların akademide toplumsal cinsiyet ve LGBTİ+ çalışmaları üzerine tartışması, cinsellik ve cinsiyet rollerini sorgulaması en temelde bir araya gelmesini dahi  ‘genel ahlaka’ aykırı bulunuyorsa bunun tek bir nedeni var. İktidar kendine bir ‘sapık’ aramaktadır. O sapık biz olmayacağız. Bizler var olduğumuz her yerde, her yürüyüşümüz onur yürüyüşü diyerek mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 
 
'DESTEK MESAJI ALDIK'
 
Kararın Türkiye’de LGBTİ+’ların yurttaş olarak görülmediğinin göstergesi olduğunu söyleyen Doğuş Gökçe ise“Bize karardan beri pek çok destek mesajı geldi. LGBTİ+’lar bu yasaklara karşı direnmek ve görünürlüklerini kazanmak istiyorlar” dedi.