Kayyumun müdür yaptığı polis hemşerisi açığa alındı

img
MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.'ye kayyum tarafından müdür olarak atandığı dönemde kadın çalışan D.S.'yi fuhuşa zorladığı ortaya çıkan polis memuru Ercan Uysaler açığa alındı.  
 
İçişleri Bakanlığı tarafından 2016 yılının Kasım ayında Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman tarafından belediyenin iştiraki olan Kent A.Ş.'ye müdür olarak atanan Ercan Uysaler, kadın çalışan D.S.'yi fuhuşa zorlamasının ortaya çıkmasının ardından açığa alındı. "Kesin ihraç" talebiyle disipline sevk edilen Uysaler'in hakkındaki kesin kararın yargılama sonucuna göre belirleneceği öğrenildi.  
 
KAYYUMUN HEMŞERİSİ ÇIKTI
 
Aynı zamanda Vali Mustafa Yaman gibi Çorum'un Osmancık nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıkan Uysaler'in bir süre önce belediyede çalışan D.S. adlı kadın çalışanı fuhuşa zorladığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu olaya ilişkin ses kayıtları da bazı sosyal medya hesaplarında gündeme gelmiş ve D.S.'nin şikayeti üzerine Uysaler hakkında soruşturma başlatılmıştı. 
 
Bir süre önce de Uysaler hakkında Mardin Cumhuriyet Savcısı tarafından "Basit cinsel saldırı" suçlamasıyla hazırlanan iddianame Mardin 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Mahkeme, ilk duruşma tarihi olarak da 3 Ekim tarihini belirlemişti.  
 
Yine, D.S. kimi gerekçelerle Uysaler hakkındaki şikayetini bir süre önce geri çekmişti. D.S.nin, Vali Yaman'ın araya girmesinin sonucu şikayetini geri çektiği ileri sürülmüştü.