25 EKİM 2020 GÜNDEMİ

img
* Yaşanan doğa katliamları karşısında HDP’nin açıkladığı tutum belgesinde yer alan “Hep birlikte doğa ve yaşam için” çıkışının önemine dikkat çeken ekolojistler, “İktidarın izlemiş olduğu ‘sermayeyi koruma’ politikası büyük bir yıkım getiriyor" dedi. 
 
* Türkiye’nin İdlib’te bulunan 9 numaralı gözlem noktasını boşaltmasına paralel olarak Rusya’dan taviz koparmak için paramiliter güçlerle Eyn İsa'ya saldırdığını ifade eden Ortadoğu Uzmanı Hamide Yiğit, ancak Türkiye’nin amacına ulaşamadığını ifade etti. 
 
* Van’da, AKP ve yandaşlarını etkilemeyen eylem ve etkinlik yasağı bin 435’inci gününde. Yasaktan etkilenen muhalifler, savaş karşıtlarını kapsayan kararın valiliği de aşan bir durum olduğunu ve muhatap bulamadıklarını kaydetti. 
 
* Darbe sonrası Bolivya’da yapılan ilk seçimde Evo Morales’in partisi MAS’ın kazanmasının önemli olduğunu belirten yazar Metin Yeğin, Bolivya seçimlerinin hem Latin Amerika’ya hem de diğer bölgelere umut olacağını söyledi. 
 
* Sosyal medyada paylaşımları gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası verilen gazeteci Hayri Tunç, “Bizler gazeteciyiz, gerçek ne ise onun peşinden gitmeye devam edeceğiz " dedi. 
 
* İstanbul Sözleşmesi’nin ülkeler arası ortak bir saldırı olduğuna işaret eden EŞİK üyeleri, “Kadın yüzyılı başlıyor. Kadınların ayak seslerini duyuyoruz. Saldılar karşısında güçlenerek çıkacağız” dedi. 
 
* HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Yıkılacak Duvarlar" adlı şiir kitabı için partinin Ankara İl Örgütü binasında imza etkinliği düzenlenecek. (13.00)
 
* Tüm Çalışanlar için Sağlık Platformu, “Korkmuyoruz” şiarıyla İstanbul Kadıköy'de bulunan Eminönü İskelesi'nde açıklama yapacak. (14.00)
 
* HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’nin katılımıyla partinin İpekyolu İlçe Örgütü binasında halk toplantısı gerçekleştirilecek. (14.00)
 
* İstanbul’daki gençlik örgütleri, 15 Kasım’da ilan edecekleri Birleşik Gençlik Meclisi’ne ilişkin İstanbul Kadıköy’de açıklama yapacak. (14.00)
 
* Halkevleri, “İnsanca yaşamak istiyoruz” talepli kampanya kapsamında İstanbul Beşiktaş İskelesi meydanına halk kürsüsü kuracak. (15.00)