CHP'nin 'FETÖ’nün siyasi ayağı' kitapçığına toplatma kararı

img
ANKARA - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “21 soruda FETÖ’nün siyasi ayağı” adlı kitapçıkları hakkında toplatma kararı çıkarıldığını duyurarak, “Bu kitabın toplatılması ana muhalefet partisinin siyasi faaliyetine yargının ağır müdahalesidir” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında, “21 soruda FETÖ’nün siyasi ayağı” adlı kitapçığının basım, dağıtım ve satışının yasaklandığını duyurdu. Öztrak, “Bu kitabın toplatılması ana muhalefet partisinin siyasi faaliyetine yargının ağır müdahalesidir” dedi.
 
CHP Genel Merkezi ve bir il başkanlığına kararın tebliğ edildiğini söyleyen Öztrak, “Karar bir CHP kitapçığına basım, dağıtım ve satış yasağı getirilmesiyle ilgilidir. Ayrıca, 12 Eylül darbecilerini hatırlatan bir biçimde kitaplara el konulmasına ve kitapların toplatılmasına da karar verilmiş. Bu kitapçık, Genel başkanımızın TBMM kürsüsünde, 11 Şubat 2020 tarihinde yaptığı konuşmanın resimli halidir. Ayrıca CHP’nin FETÖ konusunda yıllardır TBMM kürsülerinden yaptığı eleştirilerin de bir özetidir” diye konuştu.
 
“Bu kitabın neresinde halkı kin ve düşmanlığa tahrik vardır” diye soran Öztrak, devamında şunları söyledi: “Kitapta yer alan 25 Ağustos 2004 tarihli, uygulanmayan MGK kararı mı halkı kin ve düşmanlığa tahriktir? Ya da AK Parti sözcülerinin daha önce basına yansıyan sözlerimi halkı kin ve düşmanlığa sürüklemektedir.”