'Turgut'un failleri yargılanana kadar bu dava kapanmayacak'

img
HABER MERKEZİ - Helikopterden atılan Servet Turgut'un yaşamını yitirmesine ilişkin yapılan açıklamalarda, "Failler yargı önüne çıkarılıp ceza almadan bu davayı kapatmayacağız" mesajı verildi. 
 
Van'ın Çatak ilçesinde operasyonuna çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alındıktan 2 gün sonra hastanede ortaya çıkan ve Osman Şiban’la birlikte helikopterden atıldıkları belgelenen 7 çocuk babası Servet Turgut’un (55), 20 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesine ilişkin birçok kentte açıklama yapıldı. 
 
DİYARBAKIR
 
HDP Diyarbakır İl Örgütü binasında yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, işkence ile yaşamını yitiren Turgut’un ilk olmadığını ifade etti. Ceylan, 1990’lı yıllardaki işkence uygulamalarının devam ettiğini belirterek, “Her geçtiğimiz gün köylülere yapılan işkenceler gündeme geliyor. Her gün Kürt halkına karşı faşist saldırılar gerçekleştiriliyor. Bu saldırılar ile ne HDP’yi ne de HDP’nin dostlarını durduramayacaklar. Ve yaşamını yitiren Servet Turgut’un faillerini yargı önüne çıkarıp hak ettiği cezayı almadan bu davayı kapatmayacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu. 
 
BATMAN   
 
HDP Batman İl Örgütü üyeleri parti binasında bir araya geldi. Görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partili açıklamaya katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Ömer Kulplu, Turgut'un yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın. Şu ana kadar hiçbir soruşturma açılmadı” dedi.  
 
ŞIRNAK
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak il ve ilçe örgütleri de parti binasında açıklama yaptı. HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Sabahattin Deniz, faillerin bulunmasını istedi. Valiliğin “kayalıktan düşüt” iddiasını anımsatan Deniz, "Her 2 yurttaşa yapılan bu zalimane işkenceyi kınıyoruz” dedi.