Güçlükonak'ta 3 kişi daha serbest: Köylü tarlasına gidemiyor

img
ŞIRNAK - Güçlükonak ilçesine bağlı Ormaniçi köyünde ifadeleri alınan 3 kişi serbest bırakıldı. Abluka kalkmasına rağmen köylülerin tarlalarına gidemediği belirtildi.
 
Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Ormaniçi (Bana) köyü kırsalındaki Dereiçi bölgesinde yapılan bombardıman sonrası çıkan çatışmanın ardından köy ablukaya alınmıştı. Abluka sonrası ifadesi alınan 4 kişi serbest bırakılırken, 1’i çoban 2’si çiftçi olan 3 kişi ise yine Güçlükonak'a karakola çağrılarak ifadesine başvuruldu. 3 kişiye de, "Derede ne yapıyorsunuz? Bunlara kim yardım ediyor" gibi sorular sorulduğu öğrenildi. İfadelerinin ardından 3 kişi dün serbest bırakıldı.
 
ÇİFTÇİLER TARLASINA GİDEMİYOR 
 
Yapılan bombardıman ve çatışma sonrası Dereiçi bölgesinde pirinç, domates gibi ürünler eken çok sayıda kişinin abluka kalkmasına rağmen dereye inemedikleri öğrenildi. Köylülerin ürünlerin durumunu merak ettiği fakat dereye daha önce ekim ve hayvancılık için inenlerin ifadeye çağrılması sonrası korktuklarından gidemediği belirtildi.
 
Öte yandan Dereiçi bölgesinde yaşanan çatışmanın ardından HPG’lilere ait olduğu belirtilen 3 cenazenin Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.