6 yıldır haber alınamayan Hurmüz Diril ile ilgili dava yarın görülecek
ŞIRNEX - Kendisinden 6 yıl 2 aydır haber alınamayan Hürmüz Diril ile ilgili açılan davanın ilk duruşması yarın Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesine bağlı Mehrî köyünde 11 Ocak 2020’de Hürmüz Diril (71) ve Şimoni Diril (65) çifti kayboldu. Şimoni Diril'in cansız bedeni 70 gün sonra evlerinin bin 500 metre kuzey batısında Hêzil Çayı’nda bulundu. Ancak Hürmüz Diril’in akıbeti bu zamana kadar öğrenilemedi. Şimuni Diril’in ölümüne dair Apro Diril, Behçet Öztunç ve İsmail Yıldız hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “Tasarlayarak öldürme” suçundan dava açıldı. Mahkeme 21 Temmuz 2023 tarihinde Apro Diril hakkında, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “Tasarlayarak öldürme” suçundan müebbet hapis cezası, Behçet Öztunç ve İsmail Yıldız hakkında ise beraat kararı verdi. Savcılık 6 yıl 2 aydır haber alınamayan Hurmüz Diril için ayrı bir iddianame hazırladı. İddianamede Apro Diril, Behçet Öztunç ve İsmail Yıldız “kasten öldürme” suçlaması ile şüpheli olarak yer aldı.
Savcılık, Apro Diril’in Behçet Öztunç ve İsmail Yıldız ile birlikte, Diril çiftini öldürdüğünü belirterek “Hurmüz Diril veya cansız bedenine 2020-2025 yılları arasında gerçeklesen kapsamlı tüm aramalara rağmen ulaşılamaması ile yapılan çalışmalara rağmen Hurmüz Diril hakkında herhangi bir yasam belirtisi elde edilememesi nedeniyle Hurmüz Diril'in de birlikte yaşadığı eşi Şimoni Diril gibi aynı şekilde bir suça maruz kalarak öldürüldüğü yönünde yeterli suç şüphesine dosya kapsamında toplanan deliller neticesinde ulaşılmıştır” değerlendirmesinde bulundu. Savcılık şüphelilerin ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.
İddianame Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın duruşması yarın saat 09.15’te Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.