TTB'den sınır hattındaki sağlık çalışanlarının izin kısıtlamasına tepki

img
URFA – Suriye'de süren savaşın bedelini sağlık çalışanlarının ödediğini ve sınır hattındaki operasyon nedeniyle izinlerin kısıtlandığını dile getiren Urfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik, sorunların çözülmesi için yetkililerin adım atmasını istedi. 
 
Türk Tabipler Birliği (TTB),  Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey ve Doğu Suriye’ye Suriye Milli Ordusu’yla (SMO) birlikte düzenlediği operasyondan sonra sağlık çalışanlarının izin ve tayin haklarından mahrum bırakılması ve yaşadıkları sorunlara ilişkin Urfa’da basın toplantısı düzenledi. Urfa Tabip Odası'nda düzenlenen açıklamaya Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, Oda Başkanı Ömer Melik ve TTB Merkez Konsey üyelerinin yanı sıra çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Toplantıda konuşan Urfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik, sağlık çalışanlarının askeri operasyondan kaynaklı yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, “5 yıldır yanı başımızda süren savaşın bedelini sağlık çalışanları ödüyor” dedi.
 
'MADDİ MANEVİ MAĞDUR EDİLİYORUZ'
 
Kolluk kuvvetleri dâhil hiçbir resmi kurumda izin kısıtlamasının yapılmadığını belirten Melik, sadece sağlık çalışanlarının izinlerinin kısıtlanmasının düşündürücü olduğunu ifade etti. Operasyonlardan kaynaklı sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunların azaltmadan sürdüğünü aktaran Melik, “Sağlık emekçileri olarak bizler bundan önceki dönemlerde olduğu gibi görevlendirmeye ihtiyaç duymadan gönüllü olarak her yerde görev aldık. Fakat ihtiyaç olmamasına rağmen maksadı aşan bu izni kısıtlamasının en kısa sürede kaldırılmasını ve bu zamana kadar izinlerini kullanamayan sağlık çalışanlarının izinlerini bir sonraki döneme aktarılmasını talep ediyoruz. Sağlık Bakanlığı görevlendirmeleri ile kentte çalışan personelin ek mesai ücretlerinin hastanelerimize fatura edildiğini ve döner sermayelerden kesinti yapılarak ödendiğini üzülerek öğrenmiş durumdayız. Aynı zamanda sağlık çalışanları bu şekilde maddi olaraktan mağdur edilmektedir” diye konuştu. 
 
'SORUNLAR BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLSÜN'
 
Öte yandan Melik son olarak Sağlık Bakanlığı ve Urfa il Sağlık Müdürlüğü'ne çağrıda bulunarak sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının ve yönetimsel problemlerin bir an önce çözülmesini talep etti.