Binler Bakırköy’den haykırıyor: İnsanca yaşamak istiyoruz

img
İSTANBUL - İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri'ni Bakırköy Meydanı'nda “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” şiarıyla düzenlediği miting binlerin katılımıyla başladı. 
 
İstanbul Emek ve Barış Demokrasi Güçleri tarafından Bakırköy Pazar alanında “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” şiarı ile düzenlediği miting binlerin katılımıyla başladı. Mitinge Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB), Devrimci İşçi Partisi (DİP), Emek Partisi (EMEP), Tüm-Emekli-Sen, Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Halkevleri, Hakların Demokratik Kongresi (HDK), Hakların Demokratik Partisi (HDP) ile HDP ve CHP’li Milletvekilleri, çeşitli kadın dernekler ve binlerce kişi kendi taleplerini anlatan pankartlar eşliğinde mitingde yerini aldı.
 
Miting çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polisler yürüyüşün yapılacağı güzergahı da tamamen insan ve araç trafiğine kapatılarak, yol ve sokaklar polis bariyerleri ile kapatıldı. Mitingin yapılacağı alan tamamen polis ablukasına alınırken, mitinge gelen eylemciler 3 farklı arama noktasından geçmek zorunda bırakıldı. 
 
BİNLER TALEPLERİ İLE ALANA AKIYOR
 
Bakırköy Metro İstasyon, Bakırköy Metrobüs İstasyonunda bir araya gelen guruplar, Bakırköy Dikilitaş muhitinde toplanarak kortejler eşliğinde mitin alanına yürümeye başladı. Yürüyüşte, “İnsan onuruna yakışır ücretle çalışma koşulları istiyoruz”, “Yoksulluk ve sefalete teslim olmayacağız”, “Güvenceli iş güvenli yaşam”, “Halk için bütçe demokratik Türkiye” ve “Yoksulluğa, işsizliğe, güvencesileşmeye, krize karşı birlikte mücadele”, “Savaşa değil eğitime bütçe”, “İş cinayetleri son bulsun”, “EYT yasası çıkarılsın” ve “Sömürüsüz, saraysız, kayyumsuz, hür ve eşit bir Türkiye istiyoruz” pankartları ve dövizleri taşıdı.
 
Yürüyüş boyunca, “Savaşa değil emekçiye bütçe”, “İnsanca yaşam istiyoruz”, Siyasi tutsaklar onurumuzdur. Tecrit son bulsun”,  “Kayyum politikaları son bulsun” sloganları atıldı  
 
KAYYUMLAR PROTESTO EDİLDİ
 
Kortejlerde kadın ve gençlerin yoğun katılımı dikkat çekerken, kadınlar yüzlerini boyayarak kadın cinayetlerine dikkat çekti. Kortej boyunca davul, zurna eşliğinde eylemciler halay çekti. HDP Kortejinde atanan kayyumlar ve savaş politikalarına dikkat çeken pankartlar ve sloganlar atıldı. Kuzey ve Doğu Suriye saldırılarını protest etmek amacı ile sık sık, “Biji Berxwedana Rojava” ve PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. 
 
2 GENÇ GÖZALTINA ALINDI 
 
Miting alanına girişte polis HDP’li gençlerin taşıdığı pankartları içeri almak istemedi. Bunun üzerine gençler ile polis arasında tartışma yaşandı. Tertip komitesinden görevlilerin araya girmesi ile pankart alana alındı. Kortejde alana girmek isteyen Sabri Işık ve Önder Kakmaz  adlı gençler polis tarafından gözaltına alındı. Gençlerin Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. 
 
Alana giriş yapan binler sahneden çalınan müzik eşliğinde halay çekiyor.