Dev-Tekstil tutuklanan üyeleri için dayanışma çağrısı yaptı

img

İSTANBUL- Dev-Tekstil 7 üyesinin tutuklanmasını protesto ederek kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.  

 
Devrimci Tekstil İşçiler Sendikası'nın (Dev-Tekstil) Çorlu, Tekirdağ ve Çerkezköy şubelerine yapılan polis baskınında aralarında sendika yöneticilerinin bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmış bunlardan da 7'si "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanmıştı. Dev-Tekstil, sendika üyelerine yönelik yapılan operasyon sonucu tutuklanan 7 üyeleri için yazılı açıklama yaparak, kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu. 
 
Arkadaşlarının gözaltı süresinin 4’üncü günden sonra tekrar uzatıldığı belirtilen açıklamada, “Savcılığa çıkarılan arkadaşlarımız mahkeme aşamasında da keyfi biçimde gece yarılarına kadar bekletildi. Savcılık aşamasının ve mahkeme aşamasının tam bir mizansen gibi gerçekleşmesi sermayeye hizmette sınır tanımayanların gerçek niyetlerini açıkça ortaya serdi. Göstermelik mahkemenin ardından 7 arkadaşımız hiçbir kanıt sunulmadan ‘yasadışı örgüt üyeliği’ gerekçesiyle tutuklandı, 10 kişi hakkında ise denetimli serbestlik verildi" denildi. 
 
‘BASKILAR TUTUKLAMALAR BİZİ YILDIRAMAZ’ 
 
Yaptıkları faaliyetler nedeniyle hedef olarak seçildiklerinin belirtildiği açıklamada, "Ne yaparlarsa yapsınlar emekçilerin öfkesinden kurtulamayacaklardır. İşçi sınıf ve emekçilerin örgütlü mücadelesini büyütme çabamızı engelleyemeyeceklerdir. Emekçilere ve halklara karşı açlık, yoksulluk, yıkımdan başka bir şey sunmayan iktidarın saltanatına karşı fabrikalarda hayatın her yerinde emek, onur, gelecek mücadelesini birlikte büyütmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.