İşini isteyen Kılıç’ın eyleminde 4 kişi gözaltına alındı

img

İSTANBUL - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden çıkarıldıktan sonra CHP önünde açlık grevine başlayan Mahir Kılıç’ın yapacağı basın açıklaması öncesinde, polis desteğe gelen 4 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden çıkarıldıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemine daha sonra da açlık grevine başlayan Mahir Kılıç, açlık grevinin 50’nci günü için yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. Kılıç’a destek vermek için CHP İl basına önüne gelen 4 kişi burada gözaltına alındı.

Basın açıklaması engellenen Kılıç daha sonra kısa bir açıklama yaparak, CHP önündeki oturma eyleminin 144’üncü, açlık grevinin 50’inci gününe kadarki süreç hakkında açıklama yapmak istediğini söyledi.  Açıklamasına 20 dakika kala polisin kendilerini engellediğini ifade eden Kılıç, “Dört arkadaşımız AKP’nin polisi tarafından gözaltına alındı. İŞPARK işçilerini koruyan polisler bizim açıklama yapmamıza izin vermedi” dedi.

‘İŞİMİ EKMEĞİMİ İSTİYORUM’

CHP İstanbul İl Başkanlığının önünde beklemeye devam edeceğini vurgulayan Kılıç, “Polis esnafın şikayet ettiğini söylüyor ama arkadaşlarımız CHP İstanbul İl Başkanının şikayeti ile gözaltına alındı. Çünkü 50 gündür 24 saat hiç ayrılmadan buradayım, esnafın yardımları ile zor şartlarda açlık grevi yapıyorum” diye ifade etti. İşi için CHP İl binası önünde olduğunu dile getiren Kılıç, “Kapılarında olmaya devam edeceğim ilk gün ne söylediysem onu söylüyorum. CHP’den lütuf istemiyorum. İşimi, ekmeğimi, çocuklarımın geleceğini istiyorum” diye konuştu.

‘BİZ BARIŞTAN YANAYIZ’

CHP’nin savaş teskeresine vermiş olduğu destek ile tarafını belli ettiğinin altını çizen Kılıç, “Biz barıştan kardeşlikten yanayız. Biz halkların kardeş olduğunu nefesimiz yettiği kadar söylemeye devam edeceğiz. Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik demekten vazgeçmeyeceğiz” diye belirtti.