Şartları zor, zararı çok

img

DİYARBAKIR - Sıcaklığın 45 dereceyi aştığı Diyarbakır’da 12 saat boyunca mangal kömürünün tozunu soluyarak çalışan Bilal Aktaş, zarar etmediği gün için şükredecek duruma geldiğini söylüyor.

 
Sıcaklığın 45 dereceyi aştığı Diyarbakır’da 12 saat boyunca mangal kömürünün tozunu soluyarak çalışan Bilal Aktaş, öncesinde 40-50 lira kazandığını, şimdi ise zarar etmediği gün için şükredecek duruma geldiğini söyledi. Aktaş, Sivas’tan kamyonla torbalar halinde getirdiği mangal kömürünü Sur’da bulunan dükkanında poşetleyerek, lokanta ve restoranlara kilo bazlı satıyor. 
 
Her gün sabah 07.00’de açtığı dükkanında akşama kadar büyük torbalara konulan kömürü, yere dökerek poşetlere dolduruyor. Bu işi yaparken de kömürden çıkan toza maruz kalıyor. Yıllardır ekmek parası için zorlu çalışma koşullarına katlanan ve satışlarının lokantaya giden müşterilere bağlı olduğunu söyleyen Aktaş, “Uzun bir süredir bu tozu yutuyorum. Takatim kalmadı, sağlık durumumun kötüleşmesi bir yana, zarar etmediğim gün neredeyse kalmadı. Lokantalar iş yapamadığında bu durum doğrudan beni de etkiliyor. Sabredelim, belki düzelir diye ancak öyle görünüyor ki bunun düzeleceği yok. Bu kavurucu sıcaklar da üstüne gelince hepten strese girdim. Bu işi bıraktığımda da ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.