92 gündür direnişte olan Aliağa işçilerine dayanışma ziyareti

img

İZMİR - Aliağa Belediyesi’nde işten atıldıkları için 92 gündür eylemde olan işçilere, CHP eski Milletvekili Zeynep Altıok ve İzmir Kadın Meclisleri üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu.  

 
MHP'li Aliağa Belediyesi tarafından çıkarılan işçilerin direnişi 92'nci gününde devam ediyor. Demokrasi Meydanı’nda eylemlerini sürdüren işçilere, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Zeynep Altıok ve İzmir Kadın Meclisleri üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu. 
 
Çanakkale yolunu trafiğe kapatan işçiler, "İşimizi geri istiyoruz" pankartı açtı. Yol kenarında bekleyen işçiler yolun iki tarafını da geçici olarak trafiğe kapatarak, "Atılan işçiler geri alınsın" sloganı attı. Burada konuşan CHP eski Milletvekili Zeynep Altıok, işçilerin işlerini geri almak için verdikleri mücadelede yalnız olmadıklarını belirterek, "Burada yaşanan hak gaspına karşı birlikte mücadele edeceğiz" dedi. 
 
BİRLİKTE MÜCADELE 
 
İzmir Kadın Meclisi üyesi Hilal Susuz ise, ekonomik krizin faturasını emekçilere kesilmek istendiğini belirtti. İşçilerin direnişin sonuna kadar yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Susuz, "Aliağa belediyesi işçilerinin mücadelesi İzmir'deki ve Türkiye'deki işçilerin emekçilerin mücadelesine emsal oluşturacak bir direniş olduğu için burayı büyütmek zorundayız. Kadın Meclisleri olarak kadın cinayetlerine karşı yürüttüğümüz mücadelenin yanında işten çıkarmalarda kadın işçilerin öncelikli sıralarda yer aldığının da farkındayız. Kadına yönelik her türlü şiddete karşı birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu. 
 
İşçiler ziyaretlerin ardından Çanakkale yoluna çıkarak eylemlerine devam etti.