Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi

img
HABER MERKEZİ - Hükümetin kamu emekçilerine teklifi 2020'de yüzde 3,5+3, 2021'de yüzde 3+2,5 zam ve enflasyon farkı oldu. Memur-Sen, teklifi kabul etmedi. 
 
Hükümet ve memur sendikaları, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5'inci Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında dördüncü kez toplandı.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla Reşat Moralı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kamu İşveren Heyeti ile hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri yer aldı.
 
HÜKÜMET ZAM TEKLİFİNİ AÇIKLADI
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hükümetin teklifini açıkladı. Buna göre hükümet 2020 yılı için ilk 6 ay yüzde 3,5 ikinci 6 ay yüzde 3, 2021 yılı için ilk 6 ay yüzde 3 ikinci 6 ay yüzde 2,5 teklif etti.
 
'BU TEKLİFİ YOK SAYIYORUZ'
 
Hükümetin teklifini değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Makul bir teklif bekliyoruz dedik, malul bir teklif geldi. Kabul etmemiz mümkün değil" diyerek heyeti salondan çıkardı. Yalçın, "Bu teklifi yok sayıyoruz, yeni bir teklif bekliyoruz" dedi.
 
TALEP: 8+7 
 
Toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamıyla yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.