‘Kıdem tazminatını 15-16 Haziran ruhuyla koruyacağız’

img

URFA/ANTEP  –  15 – 16 Haziran işçi direnişinin 49’uncu yıldönümü Antep’te ve Urfa’da basın açıklamalarıyla kutlandı. Antep’te konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, kıdem tazminatına el koymaya çalışan iktidarı uyardıklarını belirterek, kıdem tazminatını 15 - 16 Haziran ruhuyla koruyacaklarını söyledi. 

 
15 - 16 Haziran işçi direnişinin yıl dönümü vesilesiyle 207 gündür Urfa’da direnişte olan araç muayene istasyonu işçileri basın açıklaması yaptı. İşyerleri önünde yaptıkları açıklamaya işten atılan işçilerin yanı sıra Nakliyat-İş Sendikası temsilcileri katıldı. Açıklamada, "Şanlı 15-16 Haziran direnişimizi bugün para babalarına, sermayenin işçi düşmanlığına, sarı sendikacıların ihanetine karşı mücadelemizde yaşatıyoruz" pankartı açıldı. 
 
207 gündür direnişte olan Polçak A.Ş. ve Tüv Türk araç muayene işçileri adına açıklamayı yapan Murat İlgen, Türkiye'de sendikacılığın bitirildiğini belirterek, bağlı oldukları Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunu (DİSK) eleştirdi. İşçi sınıfının kazanılmış haklarına dönük saldırılara karşı DİSK'i sessiz kalmakla eleştiren İlgen, Türkiye ve Bölge’de aylardır direnişte olan işçilerin sahiplenilmediğini ifade etti.
 
ANTEP 
 
15 – 16 Haziran işçi direnişinin yıldönümü Antep’te de Yeşilsu Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasıyla kutlandı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Antep Bölge temsilciliği tarafından düzenlenen açıklamaya DİSK Antep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, HDP İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış ve KESK Antep Şubeler Platformu sözcüsü Ali Ersönmez’in yanı sıra çok sayıda işçi katıldı. Açıklamaya katılan işçiler, “Kıdem Tazminatımıza Emeklilik Hakkımıza Sahip Çıkıyoruz” yazılı pankart açtı. Geçmişte olduğu gibi bugünde işçi ve emekçilerin haklarının tehdit altında olduğunu açıklamada belirten Ali Güdücü, “Dün sendikal hakları için ayağa kalkan işçi sınıfı, bugün de haklarına sahip çıkmak için birleşecek ve mücadele edecektir” dedi. 
 
‘KIDEM TAZMİNATINI KORUYACAĞIZ’
 
Kıdem tazminatını fona devretmek isteyen iktidarı bir kez daha uyardıklarını dile getiren Güdücü, kıdem tazminatına el atmaları durumunda 15-16 Haziran ruhuyla direnen DİSK’i bulacaklarını söyledi. Kıdem tazminatını bedeli ne olursa olsun koruyacaklarını vurgulayan Güdücü, şöyle konuştu: “Nasıl mücadele edeceğimizi tarihimizden biliyoruz. Biz direne direne kazanmayı 15-16 Haziran şanlı işçi direnişinden öğrendik. Yaklaşık yarım asır önce DİSK’in kapatılması girişimlerine karşı ayağa kalkan işçi sınıfı 15-16 Haziran 1970’te yaşamı durdurmuş, alanları doldurmuş, sendikalarına ve örgütlenme haklarına sahip çıkmış, işçiler haklarını direne direne savunmuştu. Kıdem tazminatı ve emeklilik hakkımız başta olmak üzere tüm haklarımız için birliğimizi pekiştirelim, mücadelemizi büyütelim.”