AKP'ye 'kıdem tazminatı' uyarısı: 15-16 Haziran ruhu ile karşılaşırsınız

img

ADANA – 15-16 Haziran İşçi Direnişi’nin yıldönümünde Adana ve Mersin'de  açıklamalarda bulunan DİSK üyeleri, kıdem tazminatı ve emeklilik hakları konusunda düzenleme arayışındaki AKP'yi "Kıdem tazminatımıza el uzatırsanız 15-16 Haziran ruhu ile karşılaşacaksınız” diyerek uyardı.

 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 49’uncu yıldönümünde Adana ve Mersin’de açıklamalarda bulundu. 
 
Adana’da sendika temsilciliği önünde yapılan açıklamada konuşan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, hükümeti kıdem tazminatı ve emeklilik hakları konusunda uyardı
 
İşçilerin sahip oldukları hakların ciddi bir tehdit altına olduğunu belirten Gündoğdu, ülkeyi yönetenlerin yaşanan krizin faturasını emekçilere kesmek, işçilere ve halka daha fazla yük getirecek önlem paketi için İstanbul seçimlerini beklediklerini ifde etti.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı önlem paketinde işçilere yönelik ciddi tehlikeler olduğunu kaydeden Gündoğdu, “Bu pakette kıdem tazminatımızın fona devredilmesi, BES’in zorunlu hale getirilmesi, vergi yükünün işçiler yıkılması var” dedi. 
 
Kıdem tazminatının fona devredilmesi durumunda işverenin sorumluluğunun ortadan kalkacağı, işten çıkarmaların kolaylaşacağı ve işsizliğin artacağını söyleyen Gündoğdu, “Bugün buradan bir kez daha uyarıyoruz. Eğer kıdem tazminatımıza el uzatmaya kalkarsanız karşınızda 15-16 Haziran ruhuyla direnen DİSK’i bulacaksınız” dedi.
 
MERSİN 
 
DİSK'e bağlı Mersin Genel-İş Sendikası Şube üyeleri de, Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Yaptığı konuşmada 15-16 Haziran işçi direnişinin üzerinden yarım asır geçtiğini kaydeden Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, bugün İzmir Aliağa'da MHP'li başkan tarafından 131 işçinin işten çıkarıldığına değinerek, bu hukuksuzluğun son bulmasını istedi. İşçilerin haklarının ciddi tehditler altında olduğuna işaret eden Göksoy, "‘Dönüşüm Adımları’ olarak açıklanan planda, kıdem tazminatımızın fona devredilmesi var. Bireysel Emeklilik Sigortası’nın zorunlu hale getirilmesi var.  Verginin yükünün tabana, yani biz işçilere, emekçilere yıkılması var. Burada bir kez daha ilan ediyoruz ki kıdem tazminatı hakkımıza el uzatılmasına Türkiye işçi sınıfı asla ve asla izin vermeyecektir" dedi.