Ermenekli maden işçileri ilk kazanımlarına kavuştu

img
ANKARA  - Maaş ve kıdem tazminatları verilmediği için Ankara’ya başlattıkları yürüyüş engellenen Ermenekli maden işçilerinin maaşları ödendi. Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin, işçilerin tazminat ve kesintilerin ödenmesi için mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.
 
Karaman'ın Ermenek ve Manisa’nın Soma ilçelerinden maden işçileri, maaş ve kıdem tazminatları verilmediği için 12 Ekim’de Ankara’ya başlattıkları yürüyüş engellenmesine rağmen ilk kazanımlarını elde etti. Ermenek’teki Cenne Maden Ocağı’nda çalışan işçilerin şimdiye kadar ödenmeyen 8 ile 13 aylık maaşları dün akşam hesaplarına yatırıldı. 
 
Maaşların ödenmesi üzerine direnişin sürdüğü maden ocağının önünde açıklama yapan Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin, maaşları yatırılan işçilerin alacakları tazminat ve kesintilerin ödenmesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
 
‘İŞÇİLERİNDE OLDUĞU TOPLANTI’
 
Direnişlerinin 53’üncü gününde olduğunu hatırlatan Çetin, “Maşlarımızı bize bir lütuf gibi sunmasınlar. Onlar bizim haklı taleplerimiz. 2014’ten bu yana süren bir mağduriyet söz konusu. Maaşın yatması bir çözüm değil. Sosyal medyada yapılan yalan yanlış haberlerle, kapalı kapılar ardından yapılan görüşmeler bizi bağlamaz. Bizi ikna etmek isteyen, çözüm isteyenleri yanımıza bekliyoruz. İşçilerin de olduğu toplantılar istiyoruz” dedi.
 
‘DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ’
 
Maaşların ödenmesi üzerine maden ocağını işleten Özbeyler şirketinin basın açıklaması yapmaya hazırlandığını da söyleyen Çetin, “Yalan yanlış ifadeler kullanacaklar, buna kimsenin itibar etmemesini istiyorum. Sadece maaş yatması bizim için çözüm değil, bizim kurallarımız başından beri belli”  diye konuştu.