CHP bütçe görüşmeleri için canlı yayın istedi

img
ANKARA- CHP, 2021 Bütçe Kanun Teklifi’nin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinin Meclis'in internet sitesi üzerinden canlı yayınlanmasını talep etti. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2021 Bütçe Kanun Teklifi’nin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinin Meclis'in internet sitesi üzerinden canlı yayınlanması için Meclis Başkanlığı’na başvurdu. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla Meclis Başkanlığı’na gönderilen yazıda, “2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi” ve “2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi” ile Sayıştay raporlarının Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacağına dikkat çekildi.
 
‘YURTTAŞLARIN BİLGİ ALMA HAKKI’
 
Yurttaşların bütçe görüşmelerini izleyebilmelerinin büyük önem taşıdığı belirtilen yazıda şöyle denildi: “Bütçe sürecinin en önemli aşamalarından biri de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen görüşmelerdir. Yurttaşların bilgi alma hakkı, mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen görüşmelerin yurttaşlarımız tarafından izlenmesi, ayrıca önem taşımaktadır. Bununla birlikte Covid-19 salgını nedeniyle Komisyon görüşmelerinin de dikkatle sürdürülmesi gerektiğine kuşku yoktur. Bu çerçevede, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinin TBMM internet sitesi üzerinden naklen yayınlanmasının sağlanmasını arz ve teklif ederiz.”