Sahte çekle işten çıkarılan işçiler eylemde

img
İSTANBUL - Siyah Kalem’in taşeron firması tarafından sahte çek verilerek işten çıkarıldıklarını belirten işçiler, ücretlerinin verilmesi için eylem gerçekleştirdi.
 
Gebze'deki Siyah Kalem’e bağlı İSKAP inşaat taşeron firmasında 31 Aralık 2018’de işten çıkarılan işçiler, ödenmeyen ücretleri için açıklama yaptı. Üsküdar'daki Siyah Kalem’in ana firması önünde bir araya gelen işçilere Emeğin Gücü ve İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) de destek verdi. "Siyah Kalem'de hak gaspına son" pankartının açıldığı açıklamada, sık sık "İşçiler el ele komitelere", "Direniş var yılgınlık yok" ve "Kavga sokak direniş" sloganları atıldı.
 
‘HIRSIZLIĞA SON VERİN’
 
İTK üyesi Baran Kırgın, taşeron firma eliyle Siyah Kalem firmasının işçilerin haklarını gasp ettiğini kaydetti. İşçi arkadaşlarına sahte çek verildiğini ve böylece “hırsızlık” yapıldığını belirten Kırgın, Siyah Kalem firmasına “bu yolsuzluk ve hırsızlığa son verin” çağrısı yaptı. 
 
Sonrasında konuşan işçilerden Muhacir Esmer ise, yaşadıklarına değindi. Bir buçuk yıldır ücretlerini almak için firma peşinde koştuklarını belirten Esmer, her seferinde farklı yerlere yönlendirilerek oyalandıklarını dile getirdi. Hakkını almak için yaptığı bütün girişimlerde bir mağduriyet daha yaşadığını söyleyen Esmer, haklarını almayana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.
 
‘HAKKIMIZI ALACAĞIZ’
 
İTK üyesi Gamze Nihal İyidoğan da işçi arkadaşların ödenmeyen ücretlerin Siyah Kalem’in “çerez parası” olduğunu ve bu ücretin işçilerin geçim kaynağını olduğunu söyledi. İyidoğan, “Bizler ödemediğiniz ücretleri daha öncekiler gibi eylem yaparak haklarını alacağız. Siyah Kalem; hakkını vermediğiniz işçilerin hakkını sizden geri alacağız” dedi. İyidoğan, yarın aynı saatte yapacakları eyleme katılım çağrısında bulundu.