Ekoloji Birliği’nden ekoloji mitinglerine çağırı

img

İZMİR – Ekoloji Birliği, 12 Ekim'de Çanakkale'de, 26 Ekim'de Ankara’da yapılacak ekoloji mitinglerine katılım çağrısı yaptı.

Ekoloji Birliği, 12 Ekim'de Çanakkale'de yapılacak "Su ve Vicdan Nöbeti" mitingi ve 26 Ekim Ankara’da yapılacak olan ekoloji mitingi öncesi yazılı açıklama yaparak, katılım çağrısında bulundu.

‘TÜM GÜCÜMÜZÜ SEFERBER EDEREK KATILACAĞIZ’

Yapılan açıklamada, Kazdağları ve çevresi, başta siyanürlü altın madenciliği olmak üzere, metalik madencilik projelerinin işgali altında olduğu belirtilerek, bölgede onlarca projenin var olduğu vurgulandı.  Ormanların kesildiği, tarım alanları ve meralara el konulduğu barajlar ve göletlerin madencilere tahsis edildiği belirtilen açıklamada, “Dağlarımızda bu katliama izin vermeyeceğiz. Çanakkale ve Balıkesir’in dağları, ovaları, köyleri tehdit altında. Toprağımız ve suyumuz zehirleniyor. İktidarın maden yasası, çevre yasası ve diğer yasalarda yaptığı düzenlemeler ile sit alanları, tarım alanları, meralar, ormanlar, dereler kapitalist şirketler için yeni pazarlar haline getirildi. Su ve Vicdan Nöbeti'nin çadırlı direnişinin devam ettiği, Türkiye'nin her yanından gelen ziyaretler ve destekler ile güçlendi. Mücadele, 12 Ekim tarihinde yapılacak miting ile daha da yükselecek ve tüm bu talan ve yıkım projelerinden vazgeçilene kadar sürecek. Ekoloji Birliği olarak tertip komitesinde yer aldığımız Çanakkale mitingine bileşenlerimizle birlikte tüm gücümüzü seferber ederek katılacağız” diye belirtildi. 

‘ÇAĞIRI YAPIYORUZ’

Kazdağları ve çevresine sahip çıkmanın, yaşama ve doğaya sahip çıkmak olduğunu belirtilen açıklamada, “Tüm ekoloji dernek ve platformlarını, emek ve demokrasi güçlerini Çanakkale mitingine katılım için seferberlik ilan etmeye çağırıyoruz. Ayrıca 26 Ekim'de Ankara’da yapılacak ekoloji mitingine de çağrı yapıyoruz” denildi.