Fazıl Say'la geldiler Fazıl Say'la gittiler!

img

BALIKESIR - Su ve Vicdan Nöbeti’ne çadırsız devam edilmesinden yana olan koordinasyon, Fazıl Say konserinden sonra nöbet alanını terk ederken, Çanakkale Belediyesi de herhangi bir açıklama yapmadan desteğini çekti. 

 
Kaz Dağları'nda sürdürülen doğa katliamına karşı başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti, koordinasyonun çadırların kaldırmaya dönük tavrına rağmen çadırlı olarak devam ediyor. Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyonu, eylemin bundan sonra nasıl olacağına dair herhangi bir açıklama yapmazken, nöbetteki doğaseverler nöbeti sürdürüyor.
 
BELEDİYE DESTEĞİ ÇEKTİ
 
Fazıl Say konserinde koordinasyonun 13 üyesi de alandayken, konserden sonra kimse kalmadı. Resmi bir açıklama yapmamasına rağmen nöbetin ilk gününden bu yana elektrik, tuvalet, çay lojistiğini sağlayan Çanakkale Belediyesi de önce tuvaletleri kaldırdı, ardından elektriği kesti. Belediyeden gelen ekipler nöbet alanındaki belediyeye ait malzemeleri topladı.
 
Belediye desteği kestikten sonra nöbet yerine yakın olan Balaban Tesisleri’ne giden nöbettekilere, “Bundan sonra telefonda dahil olmak üzere bilgisayarlarınızı şarj etmeyin burada” denildiği öğrenildi. 
 
‘TERK ETMEYECEĞİZ’
 
Nöbetin çağırıcısı olan koordinasyon üyeleri Fazıl Say konseriyle gelip giderken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen doğaseverler çadırlı Su ve Vicdan Nöbeti'ni  sürdürmekte kararlı. Nöbette kurulan bir komite alanı düzenledi, çöpleri topladı, mutfak ve tuvalet yaptı. 
 
Nöbet alanının karşısında bulunan Balaban Tepesi’nde ağaç kesiminin devam ettiğini ifade eden doğaseverler, "Onlar buradan gidene kadar biz burayı terk etmeyeceğiz" dedi. 
 
MA / Zemo Ağgöz – Esra Solin Dal