Kaz Dağları için pedal çevirip koştular

img
BALIKESİR-  Rıza Martaş İzmir’den koşarak, Ayhan Balkan ise Edirne’den pedal çevirerek Kaz Dağları’nda devam eden Su ve Vicdan Nöbeti’ne dahil oldu.
 
Kaz Dağları’nda maden çıkarmak isteyen Alamos Gold şirketinin doğa katliamına karşı başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti devam ediyor. 22’nci gününde nöbete İzmir’den 5 güne 250 kilometre yolu koşarak gelen Rıza Martaş ve Edirne’den 6 günde bisiklet ile gelen Ayhan Balkan dahil oldu.
 
‘AKLIMDA HEP KAZ DAĞLAR’I VARDI’
 
Maden sahasına kadar koştuktan sonra nöbet alanına gelen Martaş, geçen yıl da 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Van’dan İzmir’e koştuğunu ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.  Martaş, şöyle devam etti: “Daha önce çok koştum ama bu koşunun gururu hiçbir yerde yok. Çünkü doğa için koşuyorum. Doğaya destek koşusu bu. Ben de 'Kaz Dağları’na destek olmak için ne yapmam gerekiyor?' diyerek yola çıktım. Yola çıkarken ilk önce kızımı ikna etmem gerekti. Kızıma 'Senin için, gelecek için, doğamız için koşmam gerekiyor' dedim ve ikna ettim. Kızım, bunun üzerine bana, ‘daha hızlı koş’ dedi. Hayatımda hiç bu koşu kadar yorulmadım. Bu sıcakta koşarken aklımda hep Kaz Dağları vardı. Bu doğada yaşanan doğa katliamları vardı. Ve burada olmaktan çok mutluyum.  Benim yaptığım çok küçük bir şey. Sizler bayram seyran demeden burada olarak benden daha büyük şeyler yaptınız.”
 
‘MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ’
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “Doğa hepimizin, doğa olmazsa hiç birimiz olmayız. Doğa demek sadece ağaç değildir. Havası, bilgisi, suyu ile doğa bir bütündür.  Halkın zehirlenmesi, ormanlarımızı katledilmemesi, topraklarımızın kirlenmemesi, tarihimizin yok olmaması için, kimse birbirine bağlı olmadan burada. Ben de sadece kentin belediye başkanı olarak buradayım. Ekosistemin yok olmaması lazım. Dolayısıyla bu mücadeleyi de haklı olarak sonuna kadar sürdüreceğiz. Sizin gibi arkadaşların bize destek vermesi çok önemli”  ifadelerini kullandı.