YTÜ’lü öğrenciler 'Millet Bahçesi'ne karşı

img

İSTANBUL - YTÜ Davutpaşa Kampüsü’ne "Millet Bahçesi"nin yapılmasını istemeyen ve 5 Eylül’deki ihalenin iptal edilmesini isteyen öğrenciler, 19 Ağustos'ta rektörlük önünde buluşacak. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz genel ve yerel seçimlerinde miting meydanlarında sıkça gündeme getirdiği “Millet Bahçesi” projesinin yeni adresi Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü oldu. Kampüse yapılmak istenen “Millet Bahçesi” projesinin ihalesi 5 Eylül’de yapılacak. Öğrenciler, geçtiğimiz günlerde Abbasağa Parkı’nda yaptıkları forumla projeye karşı olduklarını belirtti. Bunun için mücadele edeceklerini ifade eden öğrenciler, 19 Ağustos’ta rektörlük önünde toplanarak, projenin iptal edilmesini isteyecek. 
 
Yaptıkları forumda okullarında “Millet Bahçesi” projesine istemediklerini ve ihale projesinin iptal edilene kadar mücadele edeceklerini söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerden Nisa Özkan, 19 Ağustos tarihinde rektörlüğün önünde toplanacakları söyledi.
 
‘YILDIZ BİZİMDİR’
 
“Millet Bahçesi”nin yapılmaması için imza kampanyası düzenlediklerini ve bu imzaları rektörlüğe verdiklerini aktaran Nisa Özkan, yaptıkları imza kampanyalarına rağmen 5 Eylül’de ihale olacağını öğrendiklerini ifade etti. Makine Fakültesi’nin taşınmasında olduğu gibi “Yıldız Bizimdir” diyerek projeye karşı çıktıklarını vurgulayan Özkan, “4 Ağustos günü Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Parkı’nda gerçekleşen forumu ilmek ilmek dayanışmamızla örgütleyerek, hashtag eylemlerinde ve Millet Bahçesi'ne karşı tek bir seste buluştuk. Forumda, Millet Bahçesi üzerine de, Yıldız'da var olan sorunlarımız üzerine de tartıştık” dedi.
 
‘MİLLET BAHÇESİ’Nİ İSTEMİYORUZ’
 
Forumda bazı ortak kararlar aldıklarını söyleyen Özkan, “Biz Yıldız' da Millet Bahçesi istemiyoruz. Çünkü bu konuda karar verecek olan üniversitenin asıl özneleri olan öğrencilerdir. Okulumuza tek bir çivi çakılacaksa bile bu biz öğrencileri ilgilendirir. Millet Bahçesi'ni istemiyoruz, çünkü kimin hangi koşullarda okulumuza girebileceğinin dahi belirsiz olduğu bir ortamda kampüs yaşamımıza zarar geleceğini düşünerek kendimizi güvensiz hissediyoruz. Üniversite halkla buluşmalıdır, fakat bunun aracı tasarlanan Millet Bahçesi değildir. Üniversiteler, halk yararına bilimi üretebilmektir. İstemiyoruz, çünkü okulumuzun ranta, talana, sermayeye açılmasını istemiyoruz. Tüm çevresi betonlarla kaplı ve tek yeşil alan olarak kalan okulumuzun yeşilliğini savunuyoruz” diye belirtti.
 
19 AĞUSTOS’TA BULUŞMA 
 
Üniversitelerine sahip çıktıkları gibi Kaz Dağları ve Salda’da gerçekleştirilen ekolojik yıkıma karşı da çıkacaklarını vurgulayan Özkan, doğa tahribatlarına karşı gerçekleştirilecek her projenin karşısında olacaklarını belirtti. 
 
Öğrencilerin 19 Ağustos'ta rektörlük önünde olacağına dikkat çeken Özkan, “Rektörlük önüne gelip sesimizi duyuracağız. Ardından okulun Ortabahçe denilen kısmında forum düzenleyeceğiz. Biz okulumuza Millet Bahçesi yapılmasına izin vermeyeceğiz. İhale iptal edilene kadar biz üniversiteliler bu meselenin tam karşısında yer alacağız. 2 sene önce Yıldız Kampüsü'nü taşımaya çalıştıklarında Yıldız'da yükselttiğimiz sese kulak vererek, ‘Yıldız Bizimdir’ diyeceğiz” diye konuştu.