MEH’ten Kazdağları direnişçilerine destek

img
DİYARBAKIR - Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Çanakkale’de Kazdağları için yapılmak istenilen açıklamaya yapılan polis müdahalesine tepki göstererek, direnişçilere destek mesajı yayınladı. 
 
Mezopotamya Ekoloji Hareketi (MEH), Kazdağları’nda Alamos Gold şirketinin siyanürlü altın madeni projesine karşı başlatılan direnişin yıldönümü dolayısıyla Çanakkale’de yapılmak istenen açıklamaya yapılan polisin müdahalesine dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, salgın süreci ile beraber doğa talanının zirveleştiği ve tehlikeli bir gidişata doğru yol alındığına vurgu yapıldı. 
 
'HALKA YASAK SERMAYEYE AÇIK'
 
Kaz Dağları için başlatılan direnişinin bir yılını geride bıraktığı anımsatılan açıklamada, doğa savunucularına dönük engele tepki gösterilerek, halka yasaklanan doğanın sermayeye açıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Hewsel’den Hasankeyf’e, Munzur’a, Salda’ya , Roma bostanlarına ve bugün Kaz Dağı'na sahip çıkan, savunan doğa savunucularının mücadelesini talan ve saldırı altında hiçbir toprak, dere, dağ, nehir kalmayacak inancıyla selamlıyor, dayanışma mesajını veriyoruz” denildi.