Lavrov’dan Türkiye uyarısı: İdlib terör yuvası haline geldi

  • dünya
  • 13:05 11 Aralık 2019
  • |
img
HABER MERKEZİ - Suriye'nin İdlib vilayeti için "terör yuvası” açıklaması yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ne yazık ki bölgedeki Türk meslektaşlarımız henüz terör eylemlerine bulaşmamış silahlı muhalifleri El Nusralı teröristlerden ayırt etmeye yönelik sorumluluklarını yerine getirmedi" dedi. 
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Suriye’nin İdlib vilayetinin terör yuvası haline geldiği” açıklaması yaparak, “Türkiye sorumluluklarına rağmen henüz militanlarla muhaliflerin eylemlerini ayırt edemiyor” dedi. Washington ziyaretinin ardından gazetecilere konuşan Lavrov, “İdlib terör yuvası haline geldi. Ne yazık ki bölgedeki Türk meslektaşlarımız henüz terör eylemlerine bulaşmamış silahlı muhalifleri El Nusralı teröristlerden ayırt etmeye yönelik sorumluluklarını yerine getirmedi” ifadelerini kullandı.
 
‘ABD DE VAAT ETMİŞTİ’
 
Bunun zor bir iş olduğunun farkında olduklarını belirten Lavrov, “Vaktinde Obama yönetimi siyasi diyaloğa hazır olan militanları El Nusralı teröristlerden ayıracaklarını belirtmişti ancak bu vaat yerine getirilmedi. Obama yönetimi bunu yapamadı” diye konuştu.
 
Washington’ın vaadini yerine getirmemesi nedeniyle ABD ile El Nusra arasında bir ilişki olduğundan şüphelendiklerini belirten Lavrov, “Şüphemiz El Nusra’nın Suriye’nin meşru (Devlet Başkanı Beşar Esad) Esad yönetimine karşı kullanılmak için korunduğu yönündeydi” diye belirtti. 
 
Sputnik’in geçtiği haberde, örgütün İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesini kontrolü altına aldığını kaydeden Lavrov, şunları söyledi: “Sadece kontrol altına almakla kalmayıp, buradan Suriye ordusu mevzilerine, sivil altyapılara ve Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü’ne saldırı gerçekleştirdiler. Bu saldırıların her birine yanıt veriyoruz. Ancak elbette sonsuza dek bu durum böyle kalamaz, nihayetinde bölgenin teröristlerden tamamen temizlenmesi ve bölgenin tamamı üzerinde meşru hükümetin kontrolünün yeniden sağlanması gerekiyor.”