Libya’da ateşkes anlaşması: Paralı askerlere yol göründü

img

ANKARA – BM’nin Libya Temsilcisi Stephanie Turco Williams, Cenevre'de yapılan görüşmede, tarafların Libya'da kalıcı ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Anlaşmanın bir maddesi de Türkiye gibi ülkelerin gönderdiği paralı askerlerin geri gönderilmesi oldu. 

Birleşmiş Milletler (BM), yıllardır iç savaşın devam ettiği Libya'da, Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Hafter öncülüğündeki Libya Ulusal Ordusu arasında kalıcı ateşkes için anlaşmaya varıldığını duyurdu. Cenevre’de yapılan görüşmeler 5 gündür devam ediyordu.
 
Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Stephanie Turco Williams, taraflara "Yol uzun ve zaman zaman zordu. Vatanseverliğiniz ileri giden yolunuzdu ve ateşkeste anlaşmanızı sağladı. Williams, "Libya'daki taraflar ülke genelinde kalıcı bir ateşkes anlaşmasına vardılar. Bu tarihi başarı, Libya'da barış ve istikrar için önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor" ifadelerini kullandı.
 
Williams, tüm paralı askerlerin 3 ay içinde ülkeyi terk etmesi gerektiğinin belirtildiğini kaydetti.
 
GELECEK AY DEVAM EDECEK
 
5+5 formatında yapılan toplantıda, Libya askeri kurumlarının birleşmesini tartışmak üzere bu Komite'nin toplantılarına devam edeceğini belirtti. Tarafların görüşmesi gelecek ay Tunus'ta devam edecek.